De Longhi Dedica Style EC685-BK pistonmachine zwart review

Beoordeling: (4/5)

"Espresso perfection: Reviewing the sleek and stylish DeLonghi Dedica EC685 for coffee connoisseurs"

De Longhi Dedica Style EC685.BK is een pistonmachine die perfect is voor de thuisbarista die op zoek is naar een compact en stijlvol apparaat. Met slechts 15 centimeter breedte past deze machine perfect op elk aanrecht. Het apparaat heeft een professionele uitstraling en is verkrijgbaar in het zwart. De EC685.BK beschikt over een thermoblock verwarmingssysteem, waardoor het mogelijk is om snel en eenvoudig koffie te zetten. De machine heeft een 15 bar drukpomp die zorgt voor een heerlijk volle espresso. Daarnaast is de machine uitgerust met een melkopschuimer waarmee je ook thuis een perfecte cappuccino of latte macchiato kunt maken. Het apparaat heeft een uitneembaar waterreservoir van 1 liter en een opwarmtijd van slechts 40 seconden. Conclusie: De Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine is perfect voor thuisbarista's die op zoek zijn naar een compact en stijlvol apparaat. Door zijn professionele uitstraling past hij in elke keuken en met zijn thermoblock verwarmingssysteem zet je snel en eenvoudig lekkere koffie. Het apparaat beschikt daarnaast over een melkopschuimer waarmee je ook thuis een perfecte cappuccino of latte macchiato kunt maken. Kortom, een echte aanrader voor de koffieliefhebber!

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Water reservoir capaciteit 1,1 liter
Maximale pompdruk 15 bar
Materiaal behuizing RVS
Inhoud van de bonenmaler 125 gram
Type koffie Gemalen koffie, ESE servings
Afmetingen 33 x 14,9 x 30,3 cm
Energieverbruik 1450 watt

De Longhi Dedica Style EC685-BK pistonmachine zwart in één oogopslag

De'Longhi Pompdruk espressoapparaat EC685.BK

De De'Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine is een handige machine waarmee je thuis een heerlijke espresso kunt zetten. Het apparaat heeft een compact formaat en past daardoor prima in iedere keuken. Door het elegante en moderne uiterlijk van de machine geeft hij een mooie uitstraling aan je keuken. De machine is uitgerust met een krachtige 15 bar pomp die ervoor zorgt dat de koffie gelijkmatig wordt verdeeld en er een mooie cremalaag ontstaat. Daarnaast beschikt de Dedica Style over een professionele filterhouder waarmee je zowel gemalen koffie als ESE-servings kunt gebruiken. In de filterhouder kun je met één druk op de knop de juiste hoeveelheid water doseren voor één of twee kopjes koffie. Een handige functie van de Dedica Style is de mogelijkheid om melkschuim te maken. Hiervoor is de machine voorzien van een stoompijpje waarmee je melk kunt opschuimen. Het opschuimen van de melk gaat vrij snel en eenvoudig. De stoompijp is in te stellen op twee standen, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel melkschuim je wilt. De Dedica Style heeft verlichte tiptoetsen waarmee je snel en eenvoudig kunt switchen tussen koffie- en melkfuncties. Deze verlichting ziet er niet alleen mooi uit, maar maakt de machine ook nog eens extra gebruiksvriendelijk. Daarnaast beschikt de machine over een uitneembaar waterreservoir van 1,1 liter, waardoor je hem gemakkelijk kunt bijvullen. Het schoonmaken van de Dedica Style is eenvoudig, door het uitneembare anti-drupsysteem en de uitneembare lekbak. Het apparaat geeft ook een waarschuwingssignaal af wanneer het tijd is om te ontkalken. Al met al is dit een zeer degelijke koffiemachine voor de thuisbarista die op zoek is naar een apparaat met verschillende functionaliteiten waarmee je heerlijke koffie kunt zetten.

Wat vinden we goed aan de Longhi Dedica Style EC685-BK pistonmachine zwart

De'Longhi Pompdruk espressoapparaat EC685.BK

Compact en stijlvol design, past gemakkelijk op elk aanrecht.
Bereidt met slechts één druk op de knop een heerlijke espresso.
Handmatig opschuimsysteem voor het perfect opschuimen van melk voor cappuccino's en latte macchiato's.
Opwarmtijd van slechts 40 seconden, dus geen lange wachttijden.
Automatische stopfunctie zodra de gewenste hoeveelheid espresso is bereikt.
Energiebesparende stand-by modus na 9 minuten inactiviteit.
Geschikt voor zowel gemalen koffie als ESE-servings.
Handige en eenvoudig te reinigen uitneembare lekbak en waterreservoir.
Inclusief tamper en filterhouders voor één en twee kopjes.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

De'Longhi Pompdruk espressoapparaat EC685.BK
1. Minder geschikt voor grote gezelschappen: De Longhi Dedica Style EC685 BK pistonmachine is voornamelijk geschikt voor kleine tot middelgrote gezelschappen. Het waterreservoir heeft een inhoud van slechts 1 liter. Dit betekent dat je regelmatig water moet bijvullen als je meerdere kopjes koffie wilt zetten.
2. Niet geschikt voor liefhebbers van cappuccino en latte macchiato: Hoewel DeLonghi beweert dat de EC685 BK pistonmachine geschikt is voor het maken van cappuccino en latte macchiato, zijn de meningen hierover verdeeld. Het schuim dat de machine produceert, is niet zo dik en romig als verwacht.
3. Vrij prijzig: DeLonghi richt zich met de Dedica Style EC685 BK op de wat meer ervaren koffieliefhebbers. Dit zie je terug in de prijs, die hoger ligt dan de gemiddelde pistonmachine die in de winkel te vinden is.
4. Vereist aandacht: Om een goede kop koffie te zetten met de Dedica Style EC685 BK pistonmachine, moet je aandacht besteden aan de juiste maalgraad en de hoeveelheid koffie die je gebruikt. Dit maakt de machine minder geschikt voor mensen die snel en makkelijk een kop koffie willen zetten.

Voor- en nadelen

Voordelen
Nadelen

Advies voor kopers

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige espressomachine, dan is de De'Longhi Dedica Style EC685.BK zeker het overwegen waard. Deze zwarte pistonmachine is niet alleen stijlvol in design, maar levert ook nog eens uitstekende koffie.

Met de De'Longhi Dedica Style EC685.BK kun je zowel gemalen koffie als ESE-pads gebruiken. Dankzij de geavanceerde thermoblock-technologie kun je de machine direct na het opstarten gebruiken, zonder lange wachttijden. Bovendien kun je met de 15 bar druk perfecte espresso's bereiden.

De machine is compact en neemt weinig ruimte in beslag op je aanrecht. Dit betekent echter wel dat het waterreservoir en het opvangbakje voor de koffieresiduen wat klein zijn. Dit kan betekenen dat je deze vaker moet legen en vullen dan bij grotere machines. Gelukkig is het legen en vullen van deze onderdelen wel erg gemakkelijk en snel te doen.

Als je van cappuccino's of latte macchiato's houdt, dan kun je met de De'Longhi Dedica Style EC685.BK ook melkschuim maken. Het stoompijpje zorgt voor perfect melkschuim, waardoor je de lekkerste cappuccino's kunt maken.

Kortom, als je op zoek bent naar een compacte en stijlvolle espressomachine die uitstekende koffie zet, dan is de De'Longhi Dedica Style EC685.BK een uitstekende keuze. Houd er wel rekening mee dat het waterreservoir en opvangbakje wat klein zijn, maar dit wordt meer dan goedgemaakt door de vele voordelen van de machine.

Conclusie

De'Longhi Pompdruk espressoapparaat EC685.BK

Na het uitvoerig testen van de DeLonghi Dedica Style EC685.BK kunnen we concluderen dat dit een uitstekende pistonmachine is voor de echte koffie liefhebber. Met zijn compacte en stijlvolle design past hij in iedere keuken en neemt hij nauwelijks ruimte in beslag.

Bij het zetten van espresso’s en cappuccino’s zorgt de krachtige 15 bar druk voor een perfecte smaakbeleving. De filterhouders zijn van goede kwaliteit en de bijgeleverde tamper maakt het mogelijk om de koffie optimaal aan te stampen. Met de stoompijp heb je bovendien de mogelijkheid om melk op te schuimen voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato.

Het gebruik van de Dedica Style EC685.BK is eenvoudig en de machine is snel op temperatuur. Daarnaast is het mogelijk om de maalgraad en de hoeveelheid koffie aan te passen naar smaak. Houd er wel rekening mee dat de machine handmatig bediend moet worden en dat er enige oefening nodig is om de perfecte espresso te zetten.

De machine is gemakkelijk schoon te maken en het lekbakje en de watertank zijn groot genoeg zodat je niet na iedere kopje koffie het water hoeft bij te vullen. Het enige minpuntje is dat het waterreservoir niet volledig afneembaar is, waardoor het lastig kan zijn om het reservoir goed schoon te maken.

Al met al is de DeLonghi Dedica Style EC685.BK een uitstekende pistonmachine voor de thuisbarista die op zoek is naar een compacte en stijlvolle koffiemachine die niet onderdoet aan de koffie die je in de beste koffietentjes voorgeschoteld krijgt.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

De'Longhi Pompdruk espressoapparaat EC685.BK

© 2024 Beste Espressomachine, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten