De Philips 2200 serie EP2220/10 Espressomachine review

Beoordeling: (4/5)

"Geniet van Barista-kwaliteit Koffie Thuis: De Philips 2200 Serie EP2220/10 Review"

De zoektocht naar de perfecte kop koffie leidt vaak tot de deur van een kwalitatieve espressomachine. De Philips 2200 Serie EP2220/10 biedt een combinatie van stijl en gebruiksgemak die belooft deze zoektocht tot een eind te brengen. Met zijn strakke, zwarte design past dit apparaat moeiteloos in elke moderne keuken, en belichaamt het elegantie en efficiëntie. Het hart van de Philips 2200 Serie EP2220/10 is de slimme integratie van de keramische maalschijven, die zorgen voor een versgemalen koffie met behoud van het volle aroma. De machine beschikt over een intuïtief touch display, waardoor de bediening niet alleen soepel verloopt, maar ook aanpersonalisatie toegeeft; moeiteloos wissel je tussen espresso of gewone koffie en pas je de sterkte en hoeveelheid aan jouw voorkeur aan. De klassieke melkopschuimer, ook wel 'pannarello' genoemd, geeft de gebruiker de mogelijkheid om een rijke schuimlaag voor cappuccino's en latte macchiatos te creëren. Bovendien kenmerkt de EP2220/10 zich door het gemak van onderhoud: het AquaClean waterfilter zorgt ervoor dat je tot 5000 koppen kunt zetten zonder te ontkalken, zolang het filter op tijd vervangen wordt. Deze review neemt je mee door alle ins en outs van deze espressomachine om te bepalen of het jouw thuiscafeïnevraag kan beantwoorden.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Materiaal behuizing Kunststof
Melkopschuimmethode Stoompijpje
Inhoud waterreservoir 1,8 liter
Aantal kopjes per zetbeurt 2
Gebruikersprofielen Nee
Instelbare maalgraad Ja
Heetwaterfunctie Ja
Energiebesparingsfunctie Ja
Bediening Via app niet mogelijk
Geschikt voor type koffie Koffiebonen

De Philips 2200 serie EP2220/10 Espressomachine in één oogopslag

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

De Philips 2200 Serie EP2220/10 espressomachine biedt koffieliefhebbers een eenvoudige manier om te genieten van een verscheidenheid aan koffiecreaties, rechtstreeks uit de bonen. Met zijn zwarte afwerking en compacte ontwerp past deze machine naadloos in de moderne keuken, en is een prima keuze voor degenen die op zoek zijn naar gebruiksgemak zonder in te boeten op kwaliteit.

Een van de opvallende kenmerken van de Philips EP2220/10 is het intuïtieve touch display, waarmee gebruikers met slechts één druk op de knop hun favoriete koffie kunnen kiezen. Of je nu zin hebt in een espresso, een klassieke koffie of een Americano, deze machine biedt het allemaal. De machine is ook uitgerust met een klassieke melkopschuimer, ook bekend als een pannarello, die stoom gebruikt om rijk en romig melkschuim te produceren voor een cappuccino of een latte macchiato.

De keramische maalschijven zijn een ander hoogtepunt, ontworpen om de pure essentie en aroma's van de koffiebonen te behouden door de bonen gelijkmatig en consistent te malen. Dit zorgt ervoor dat elke kop koffie de hoogste kwaliteit heeft. Bovendien zorgt de My Coffee Choice-functie ervoor dat gebruikers de sterkte en hoeveelheid van hun koffie kunnen aanpassen, zodat iedereen zijn koffie precies naar wens kan afstemmen.

Het AquaClean-filter is een praktisch element dat het onderhoud vereenvoudigt en het mogelijk maakt tot 5000 kopjes koffie te zetten zonder te ontkalken, mits het filter tijdig wordt vervangen. De EP2220/10 is niet alleen ontworpen voor gebruiksgemak en consistentie, maar ook voor hygiëne; de brouwgroep is volledig uitneembaar, wat het reinigen een fluitje van een cent maakt.

Samenvattend combineert de Philips 2200 Serie EP2220/10 espressomachine hoogwaardige technologie met gemak, waardoor het een goede investering is voor diegenen die dagelijks willen genieten van verse koffie, zonder de complexiteit van professionele machines. De aanpassingsmogelijkheden, gecombineerd met de gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige onderhoud, maken de EP2220/10 een aantrekkelijke optie voor iedere koffieliefhebber.

Wat vinden we goed aan de Philips 2200 serie EP2220/10 Espressomachine

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Gemakkelijk te bedienen touchscreen en intuïtieve interface
Ingebouwde keramische koffiemolen met 12 instellingen voor maalgraad
Classic Milk Frother (pannarello) voor het maken van schuim voor cappuccino of latte macchiato
AquaClean-filter om tot 5000 kopjes te zetten zonder te ontkalken
Compact ontwerp dat geschikt is voor de meeste keukens
Mogelijkheid om twee kopjes espresso of koffie tegelijk te zetten
Personalisatie-instellingen voor sterkte, temperatuur en hoeveelheid van de koffie
Automatisch spoelprogramma voor eenvoudige reiniging en onderhoud
Duurzame bouwkwaliteit met betrouwbare Philips-technologie
Snelle opwarmtijd zorgt ervoor dat de machine snel gebruiksklaar is


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Wat vinden we minder goed

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart
De Philips 2200 Serie EP2220/10 espressomachine kan luid zijn tijdens het gebruik, wat als storend kan worden ervaren in een rustige omgeving.
De machine heeft een relatief klein waterreservoir, wat betekent dat deze vaker moet worden bijgevuld bij frequent gebruik.
Het ontwerp van de lekbak en koffiedikcontainer is niet optimaal; ze moeten vaak geleegd en schoongemaakt worden, wat als een lastige klus gezien kan worden.
De machine biedt beperkte aanpassingsmogelijkheden voor koffievoorkeuren vergeleken met andere modellen in dezelfde prijsklasse.
Sommige gebruikers melden dat de koffiemolen van de EP2220/10 na verloop van tijd minder consistent wordt in de maalgraad.
De opwarmtijd van de machine kan langer zijn dan verwacht, wat niet ideaal is voor mensen die haast hebben.
De kunststof bouw van de espressomachine kan als minder duurzaam en premium worden gevoeld in vergelijking met machines die meer metalen componenten hebben.
Het schoonmaken en onderhouden van de machine is relatief arbeidsintensief, vooral als het gaat om het ontkalkingsproces.
De espressomachine biedt geen ingebouwde melkopschuimer, wat een beperking kan zijn voor liefhebbers van melkgebaseerde koffiedrankjes.
Gebruikers rapporteren soms problemen met de sensor van de bonencontainer, die onterecht aangeeft dat de bonen op zijn.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Gebruiksvriendelijk en intuïtief
 • Compact ontwerp
 • Veelzijdige koffieopties
 • Ingebouwde melkopschuimer
 • Duurzaam keramisch maalwerk
 • Eenvoudige reiniging en onderhoud
 • Personaliseerbaar koffiearoma en hoeveelheid
Nadelen
 • Relatief luid tijdens gebruik
 • Beperkte bonencontainer capaciteit
 • Geen dubbele koffieuitloop
 • Handmatig bijvullen van water nodig
 • Kan slechts één koffie tegelijk zetten
 • Matige kwaliteit melkschuim
 • Beperkte keuze in koffiesterkte

Advies voor kopers

Overweeg je de aanschaf van een Philips 2200 Serie EP2220/10 espressomachine, dan staat je kwalitatief hoogwaardige koffie-ervaring te wachten. Voordat je de aankoop doet, zijn hier een paar zaken waar je op kunt letten. Ten eerste is deze koffiemachine uitgerust met een eenvoudige gebruikersinterface, waardoor het een ideale optie is voor hen die zonder complexiteit willen genieten van espresso of gewone koffie. Zorg ervoor dat de afmetingen van de machine overeenkomen met de beschikbare ruimte in jouw keuken.

Tevens, de machine beschikt over een geïntegreerde keramische maalmachine, waardoor je de verse bonen naar wens kunt malen, van extra fijn tot grof. Bedenk of de bonenreservoir en waterreservoir capaciteiten passen bij je dagelijkse koffieconsumptie. Als duurzaamheid en onderhoud een belangrijk aspect zijn voor jou, dan is de Aquaclean-functie significant; deze filtert het water en kan de noodzaak om te ontkalken tot 5000 kopjes uitstellen.

De My Coffee Choice-functie laat je bovendien toe om de sterkte en hoeveelheid van je drank aan te passen, wat ideaal is als er meerdere koffiedrinkers in het huishouden zijn met verschillende voorkeuren. Overweeg ook het geluidsniveau van de machine en de snelheid waarmee koffie gezet wordt, vooral als je niet veel tijd hebt in de ochtend of veel waarde hecht aan een stille omgeving. Deze espressomachine kan een verrijking zijn voor je dagelijkse koffieritueel, mits goed afgestemd op je persoonlijke behoeften en levensstijl.

Conclusie

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Na een grondige analyse van de Philips 2200 Serie EP2220/10 espressomachine kunnen we vaststellen dat dit apparaat liefhebbers van koffie veel te bieden heeft. De machine combineert gebruiksgemak met de mogelijkheid om hoogwaardige dranken te bereiden die zowel bij de occasionele koffiedrinker als bij de meer veeleisende koffiekenner in de smaak zullen vallen.

Het intuïtieve touch-display maakt de bediening van het apparaat uiterst eenvoudig, waardoor gebruikers met gemak kunnen wisselen tussen verschillende koffie-opties. Of iemand nu zin heeft in een robuuste espresso of een meer subtiele lungo, de Philips EP2220/10 staat garant voor een kopje kwaliteitskoffie met een rijk aroma en een uitstekende crema laag, dankzij het Aroma Extract-systeem dat de perfecte balans tussen koffietemperatuur en aroma-extractie waarborgt.

Dankzij de ingebouwde keramische maalschijven, die instelbaar zijn in 12 maalgraden, kan de gebruiker de grofheid van de koffiemaling aanpassen om zo de gewenste smaaksterkte te bereiken. Dit, in combinatie met de gebruiksvriendelijke melkopschuimer, stelt gebruikers in staat om ook melkgebaseerde koffiespecialiteiten zoals cappuccino’s en latte macchiato’s te bereiden tot in de perfectie.

Wat betreft onderhoud is deze espressomachine van Philips ook een slimme keuze. De AquaClean-filter beperkt de noodzaak om te ontkalken, aangezien het tot 5.000 kopjes koffie kan duren voordat een ontkalking nodig is, ervan uitgaande dat het filter correct wordt vervangen. Dit, en het feit dat zowel de zetgroep als de lekbak eenvoudig verwijderd en gereinigd kunnen worden, maakt de EP2220/10 een gebruikersvriendelijk apparaat dat zijn kwaliteit en prestaties op lange termijn handhaaft.

Het compacte en moderne ontwerp zorgt ervoor dat deze espressomachine gemakkelijk een plaats kan vinden in de meest keukens, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek of al te veel kostbare ruimte in beslag te nemen. Hoewel sommige gebruikers enige beperking zouden kunnen opmerken wat betreft de personalisatiemogelijkheden in vergelijking met duurdere modellen, is er binnen deze prijsklasse een uitstekende balans tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit.

Kortom, de Philips 2200 Serie EP2220/10 espressomachine biedt een uitstekende waarde voor wie op zoek is naar een betrouwbare, makkelijk te bedienen en veelzijdige koffiemachine. Het biedt de kwaliteiten die men kan verwachten van een gerenommeerd merk als Philips en voldoet aan de behoeften van zowel de casual koffieliefhebber als de thuisbarista die op zoek is naar een complete koffiebereidingservaring.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

© 2024 Beste Espressomachine, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten