De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B review

Beoordeling: (3/5)

De De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B: Een eenvoudige espressomachine voor de echte koffieliefhebber

Voor een lekkere verse espresso kun je rekenen op de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B. Deze espressomachine is zeer gebruiksvriendelijk en met enkele draaien aan de knoppen heb je een heerlijk vers gezet kopje koffie in handen. Met deze machine kun je op elk moment van de dag een kopje koffie pakken en de sterkte aanpassen aan het moment van de dag. Zo kun je ‘s avonds een minder sterk kopje pakken en wanneer je een zware dag hebt, kun je een goede sterke espresso maken. Het mooie aan de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B is dat je ook een cappuccino of latte macchiato met de machine kunt maken. Dit is omdat dit espresso apparaat is voorzien van een stoompijpje. Hiermee kun je zelf melk opschuimen en zo de heerlijkste cappuccino of latte macchiato bereiden. 

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Geschikt voor Koffiebonen
Afmetingen 43 x 23.8 x 35.1 cm
Serveert heet water Ja
Aantal kopjes per keer 2
Afneembaar waterreservoir Ja
Inhoud waterreservoir 1.8 liter
Automatisch uitschakelen Ja

De De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B in één oogopslag

De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB - Volautomatische espressomachine - Zilver

Het merk De’Longhi bestaat al jaren en je weet als je deze producten in huis haalt dat je erop kunt vertrouwen dat deze van goede kwaliteit zijn. Deze De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B is een hele goede machine die zo is ontwikkeld dat de aroma’s van de koffiebonen altijd behouden blijven en je zo elke keer weer de allerlekkerste koffie in je kop krijgt. Je kunt met deze espressomachine heel simpel je favoriete koffiespecialiteiten maken net als de barista’s in de echte koffiezaken. Of je nu een lekkere espresso of cappuccino wilt, met deze De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B kun je echt alle soorten koffie maken in een handomdraai. Bovenop de machine is ook veel ruimte om koffiekopjes te plaatsen. Zo heb je de kopjes altijd binnen handbereik.

Wat vinden we goed aan de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B

De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB - Volautomatische espressomachine - Zilver

Dit is een prima espressomachine voor liefhebbers die graag met 1 druk op de knop een heerlijk vers kopje koffie willen zetten. Het is een volautomatische espressomachine en doet dus al het werk voor je.  
 
Je hebt de mogelijkheid om zelf de koffiesterkte in te stellen. Dit kun je gewoon doen door aan de knoppen op de machine te draaien. 
 
Het is ook mogelijk om zelf de maalgraad te bepalen en ook de temperatuur en waterhoeveelheid. Je kunt dus echt een kop koffie zetten met de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B die helemaal bij jouw behoeften aansluit. 
 
Door het aparte vak voor de gemalen koffie is het ook mogelijk om een kopje zonder cafeïne te zetten. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds een kopje wilt, maar nog wel wilt kunnen slapen. 
 
Je kunt bij de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B uit 2 koffiespecialiteiten kiezen en je kunt zelf de sterkte en hoeveelheid hiervan aanpassen.
 
Het is ook mogelijk om met deze espressomachine een lekkere cappuccino of latte macchiato met de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B te maken. Hiervoor kun je het stoompijpje gebruiken om melk op te schuimen. 
 
Het is mogelijk om ook een kop thee met de machine te zetten. Zo hoef je niet nog een extra waterkoker te hebben. Ook aangezien de koffiemaler ingebouwd is, hoef je hiervoor geen extra koffiemaler voor aan te schaffen. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB - Volautomatische espressomachine - Zilver
Je moet met het stoompijpje zelf de melk voor de cappuccino of latte macchiato opschuimen. Deze koffiespecialiteiten kun je dus niet met 1 druk op de knop maken. 
 
Het onderhoud van deze machine is erg veel werk. Je hebt de handleiding van de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B nodig om alle stappen correct uit te voeren. 
 
De bediening van de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B gaat met knoppen en ontbreekt er een display. Hierdoor word je tijdens het onderhoud niet door de stappen heen geholpen. 
 
Er is geen warmhoudplaat voor de kopjes. Je kunt deze dus niet voorverwarmen voordat je je koffie gaat zetten. 
 
Je krijgt er geen melkbeker bij om je melk in op te schuimen. Hiervoor moet je dus zelf een beker aanschaffen. 
 
De De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B is (op het moment van schrijven) te koop voor €329 en daarmee wel wat aan de dure kant. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Multifunctionele machine
 • Ingebouwde bonenmaler
 • Compact formaat
 • Bediening is eenvoudig
 • Zelf koffiesterkte instellen
 • Apart koffievak
 • Stoompijpje voor melk opschuimen
 • Mogelijkheid om thee te zetten
 • Energiebesparingsfunctie
Nadelen
 • Zelf melk opschuimen met stoompijpje voor cappuccino
 • Onderhoud van de machine kost veel tijd
 • Kop thee zetten duurt lang
 • Exclusief melkbeker
 • Geen display, maar knoppen
 • Geen warmhoudplaat
 • Met €329 best prijzig

Advies voor kopers

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe espressomachine dan is het een goed idee erover na te denken of je voor een volautomatische of semi-automatische espressomachine wilt gaan. Bij een semi-automatische machine zul je zelf nog handelingen moeten doen om een kop koffie te maken. Bij een volautomatische espressomachine is het echt 1 druk op de knop en je hebt een heerlijk vers kopje koffie. Het is wel zo dat je bij de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B voor cappuccino’s en latte macchiato’s zelf de melk nog op moet schuimen met het stoompijpje. Voor mensen die een basismachine willen waarbij je met 1 druk op de knop een verse kop koffie hebt, dan is deze De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B echt een goede machine.

Conclusie

De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB - Volautomatische espressomachine - Zilver

Samengevat, de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B is een zeer sterke machine van goede kwaliteit. Je kunt heerlijke verse koffie met dit apparaat zetten en dankzij het stoompijpje ook verrukkelijke latte macchiato’s of cappuccino’s maken. Doordat de machine een ingebouwde bonenmaler heeft, wordt je koffie steeds vers gemalen en kun je echt verse koffie drinken. Daarnaast kun je ook gewoon thee met de machine maken en hoef je hiervoor geen waterkoker meer in de keuken te hebben. Deze De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B is echt een multifunctionele machine en perfect voor koffieliefhebbers die met weinig moeite een overheerlijk kopje koffie willen hebben.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB - Volautomatische espressomachine - Zilver

© 2023 Beste Espressomachine, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten