Philips 2200 Serie EP2224/40 Review

Beoordeling: (4/5)

De Philips 2200 Serie EP2224/40: een volautomatische espressomachine met touchscreen display

Met deze espressomachine in volautomatische variant haal je de perfecte kopjes koffie in huis. Met slechts een druk op de knop zet je heerlijke kopjes koffie en espresso. Je kunt zelf kiezen of je de koffie een voor een zet, maar 2 tegelijk kan natuurlijk ook. Er zit een apart knopje op waarmee je de espresso kunt zetten. Het apparaat heeft een stoomfunctie waarmee je gemakkelijk melk op kunt schuimen, en dus een heerlijke cappuccino of latte macchiato kunt maken. Bovenop de machine zit een ruim bonenreservoir, voor wel 275 gram verse koffiebonen per keer.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Type Volautomatisch
Type koffie Bonen
Melkopschuimen d.m.v. stoompijpje
Afneembare zetgroep Ja
Instelbare maalgraad Ja
Instelbare sterkte Ja
Afmetingen 24,6x37,1x43,3
Inhoud waterreservoir 1,8 liter
Inhoud bonenreservoir 275 gram
Pompdruk 15 bar

Wat vinden we goed aan de Philips 2200 serie EP2224/40

Philips 2200 Serie EP2224/40 - Espressomachine - Zwart/Grijs & RVS

Het design van deze espressomachine past in elk huishouden. Met de mooie luxe uitstraling is het een ware eyecatcher. Met een gevuld bonenreservoir kun je een goede hoeveelheid verse kopjes koffie zetten. De machine is volautomatisch, dus je hoeft er zelf niet veel voor te doen. 

Door de afsluiting in het deksel van het bonenreservoir blijven alle aroma's behouden. Met een totale inhoud van 275 gram kun je hier een aardige hoeveelheid koffiebonen in kwijt. 
In het waterreservoir zit al een aquaclean filter. Dit zorgt voor de ontkalking. Tot aan de eerste reinigingsbeurt kun je wel 5000 kopjes zetten. Het waterreservoir heeft plek voor 1,8 liter water.

Deze Philips 2200 serie EP2224/40 is geschikt voor koffie, espresso en heet water. Maar heb je meer zin in een kopje cappuccino, of een latte macchiato? Dan kun je met het stoompijpje aan de voorkant zelf je melkschuim maken. Door de stoom kun je elke soort koffie voorzien van een lekker melklaagje. 

De display is voorzien van een touchscreen. Deze is zeer eenvoudig te bedienen. Een druk op de knop en je hebt overheerlijke koffie. Met 2 keer klikken, heb je 2 koppen. Zo eenvoudig is het dus letterlijk. 
Na gemiddeld 12 koppen is het tijd om het apparaat te legen. Ook dit gaat gemakkelijk, je hoeft alleen maar de onderkant van de espressomachine naar je toe te trekken en het volle bakje er uit te halen. Het koffie zetten, en het onderhoud, is dus voor iedereen een eitje. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Philips 2200 Serie EP2224/40 - Espressomachine - Zwart/Grijs & RVS
Deze Philips 2200 Serie EP2224/40 is gemakkelijk in gebruik, maar is aardig aanwezig in geluid. Voornamelijk met het zetten van de koffie is het duidelijk hoorbaar. 

Wanneer je een kopje thee wilt zetten kan dit ook. Het duurt wel enige tijd voor je een kopje heet water hebt. Bij meerdere koppen zou een waterkoker handiger zijn. 

Het onderhouden van dit apparaat vergt af en toe wat tijd. Het is wel nodig om af en toe de hele zetgroep uit te nemen en te reinigen of om de aquaclean te vervangen. Wanneer je dit niet doet kan dit ten koste gaan van het apparaat en van de koffie die er uit komt. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Strak en luxe design
 • Melk opschuimen mogelijk
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Stoomfunctie
 • Aanpasbare maalgraad
 • Aanpasbare sterkte
 • 2 kopjes tegelijk
 • Heet water functie
 • Aquaclean filter
 • Eco stand
Nadelen
 • Maakt vrij veel geluid
 • Heet water gaat langzaam
 • Veel onderhoud

Advies voor kopers

Allereerst is het goed om te weten welk type espressomachine je wilt. Wil gaan voor een piston machine, een semi-automatische of een volautomatisch. Deze Philips 2200 Serie EP2224/40 is een volautomatische variant, wat inhoud dat je eigenlijk met 1 druk op de knop al lekkere koffie of espresso hebt. Na de aanschaf van dit apparaat moet je nog wel rekening houden met kosten voor verse bonen en het onderhoud. Af en toe moet je namelijk wel nieuwe filters kopen. 

Conclusie

Philips 2200 Serie EP2224/40 - Espressomachine - Zwart/Grijs & RVS

Met deze espressomachine haal je een betrouwbare, volautomatische machine in huis. Het merk Philips is al jarenlang een bekende naam. Wil je gaan voor gemak, goede service en de perfecte koffie? Dan haal je met deze Philips een goed apparaat in huis. 

Het onderhouden en schoonmaken van het apparaat is even een klusje, zeker de eerste keer, maar wanneer je dit onder de knie hebt zal het steeds iets makkelijker gaan. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Philips 2200 Serie EP2224/40 - Espressomachine - Zwart/Grijs & RVS

© 2022 Beste Espressomachine, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten