Sage The Barista Express Stainless Steel Review

Beoordeling: (4.5/5)

Sage The Barista Express Stainless Steel Review: Met deze espressomachine maak je koffie als een barista!

Met de Sage Barista express haal je een pistonmachine van hoogwaardige kwaliteit binnen. Het merk staat bekend om de geweldige kwaliteit van alle producten. Met deze pistonmachine kun je, zoals de naam al zegt, koffie maken als een barista. Je kunt genieten van de meest lekkere espresso, heerlijke koffie of een zelfgemaakte cappuccino. Dit kun je doen door het stoompijpje aan de zijkant. Hiermee kun je de melk opschuimen tot de door jou gewenste stevigheid. De Sage Barista express is een machine die geschikt is voor handmatig, of automatisch gebruik. Als je er van houdt om te experimenteren met het maken van verschillende koffies, is dit de perfecte pistonmachine voor jou. Misschien vergt het wat tijd voordat je de bediening van het apparaat onder de knie hebt, maar daarna zal iedereen verstelt staan van de door jou gemaakte koffie. 

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Type machine Pistonmachine
Geschikt voor Bonen, gemalen koffie
Afmetingen apparaat 40x31x33 CM
Inhoud waterreservoir 2 liter
Inhoud bonenreservoir 250 gram
Bediening Handmatig en automatisch
Melkopschuim Stoompijpje
Kleur Stainless Steel
Heet water mogelijk Ja
Aantal kopjes per keer 2

Wat vinden we goed aan de Sage The Barista Express Stainless Steel

Sage the Barista Express™ Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS

Het fijne aan deze pistonmachine, is dat je zelf kunt kiezen hoe je deze wilt gebruiken. Kies je voor gemak en ga je voor automatisch? Of heb je de tijd en experimenteer je met de handmatige bediening van het apparaat. 

Deze espressomachine wordt compleet geleverd met een doseringstool, filterbakjes, koffieschepje, melkkan, geïntegreerde tamper en meer. Zo heb je dus alles in huis om de beste koffie, espresso en cappuccino te maken. 

Er wordt dus een bijbehorende melkkan bij geleverd. Dit is wel een echte pro, want bij de meeste apparaten is dit niet inbegrepen. Als je deze vult met volle melk en onder het stoompijpje zet, kun je de allerbeste cappuccino's en latte macchiato's maken. 

Met 18 verschillende maalgraadinstellingen kun je kiezen of je de koffie heel fijn gemalen wilt hebben, of extra grof. Ook hierbij moet je natuurlijk een beetje ervaren wat je zelf het lekkerst vindt. 

De machine is voorzien van een antislipbodem. Hierdoor staat hij stevig op het aanrecht. Het is een model met 'Stainless Steel' kleur, met een RVS behuizing. Niet alleen stevig, maar ook nog eens erg mooi en een luxe uitstraling. 

Het apparaat heeft een elektrische temperatuurregeling. Zo heb je de altijd de beste temperatuur voor je koffie of espresso. Ook heeft het een verwarmer voor de koffiekopjes. Wel zo fijn als je een goede cappuccino of espresso wilt zetten. 

Het bonenreservoir heeft een capaciteit van 250 gram, daar kun je dus aardig wat bonen in kwijt. Dit reservoir is zo gemaakt, dat alle aroma's en smaken optimaal bewaard blijven. 
Het waterreservoir heeft een totale capaciteit van 2 liter. Dat is net iets meer dan de meeste machines. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Sage the Barista Express™ Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS
Het apparaat heeft geen aanpasbare sterkte van de koffie. Je zult zelf moeten experimenteren hoe je de koffie sterker of milder krijgt. Over het algemeen is het al wat lastiger dan een volautomatische espressomachine. Het kost dus wat tijd om dit apparaat goed onder de knie te krijgen. 

Deze pistonmachine van Sage is iets prijziger dan de gemiddelde volautomatische espressomachine. Het kost niet alleen meer geld, maar ook meer tijd. Er is namelijk geen automatisch reinigingsprogramma. Ook moet je de losse onderdelen met de hand reinigen, ze zijn niet vaatwasserbestendig. 

De koffiesterkte is niet heel makkelijk te veranderen. Elke keer dat je nieuwe bonen gebruikt moet je de maalgraad en de druk weer opnieuw aanpassen. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Energiebesparingsfuntie
 • Antislipbodem
 • Geïntegreerde tamper
 • Groot waterreservoir
 • Aanpasbare maalgraad
 • Modern en luxe design
 • 2 kopjes tegelijk
 • Reinigingstools meegeleverd
 • Bijbehorende melkkan meegeleverd
 • Waterfilter inbegrepen
Nadelen
 • Niet vaatwasserbestendig
 • Kostbaar
 • Veel onderhoud
 • Kost wat tijd & experimenteren

Advies voor kopers

Een belangrijk advies bij het kopen van een nieuwe espressomachine is om te bedenken wat voor soort machine je in huis wilt halen. Wil je bijvoorbeeld een semi-automatische of een volautomatische machine. 
Ook moet je je beseffen dat een pistonmachine wat tijd kan vereisen voordat je het zetten van de koffie onder de knie hebt. Als je voor alle gemak wilt gaan en geen zin hebt in een keuken die vies zou kunnen worden, is dit misschien niet de beste keuze voor je. Als je wilt gaan voor hoogwaardige kwaliteit, een mooi design en de lekkerste koffiesoorten. Dan waarschijnlijk wel. 

Conclusie

Sage the Barista Express™ Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS

De Sage the Barista Express is een luxe pistonmachine van hoogwaardige kwaliteit, waarmee je de lekkerste koffie kunt zetten. Als je het niet erg vindt om een klein beetje moeite te moeten doen voor het zetten van een espresso of koffie, kan dit een goede keuze voor je zijn. Het is namelijk geen volautomatische machine, dus je moet wel zelf nog wat werk verrichten. Daar krijg je dan ook wat voor terug, hij wordt namelijk niet voor niets de Barista Express genoemd. 

De machine wordt voor de tijd door vakkundige mensen getest, dus je weet zeker dat je een goed werkende pistonmachine in huis krijgt. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Sage the Barista Express™ Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS

© 2022 Beste Espressomachine, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten