Beste vol automatische espressomachine

Er bestaan verschillende soorten espressomachines, halfautomaten, portiesystemen en ook volautomaten. De laatste categorie is een veelvoorkomende soort waar veel mensen dagelijks gebruik van maken. Volautomaten zijn namelijk niet alleen gemakkelijk in het gebruik, maar ook heel makkelijk aan te passen aan je voorkeuren en behoeftes. Welke volautomatische espressomachine het beste bij je past, vind je hier!

Hoe het werkt

Een volautomatische espressomachine heeft alle functies geautomatiseerd. Je hoeft dus alleen maar ervoor te zorgen dat het waterreservoir en de koffiebonen zijn aangevuld en met een druk op de knop krijg je een verse kop koffie. Onder een hoge druk maalt de machine namelijk zelf de bonen, stopt ze in een filter, en perst het water erdoorheen.

Sommige volautomaten hebben een ingebouwde melkschuimer. Dit is een apart reservoir waarin je melk kan gieten. De machine schuimt dan zelf te melk op en voegt het toe aan de drank. Andere machines hebben juist een soort rietje welke je in een pak melk kan doen om het eruit op te zuigen. Afhankelijk van het merk en de prijsklasse heb je dus meerdere opties. Ben je helemaal niet van plan om melk te gebruiken bij je koffie? Dan kan je ook een volautomaat zonder melkschuimer of rietje aanschaffen. Het is echter wel handig om een handmatige melkschuimer in de buurt te hebben voor het geval je visite hebt die van een cappuccino houdt.

Vrijwel alle volautomaten werken door middel van een knopjessysteem. Met het ene knopje kan je de sterkte van de koffie instellen, sterk, gemiddeld, of zwak. Met de andere kies je de type drank uit, zoals koffie, espresso, lungo, noem maar op.

De meeste volautomaten hebben maar een korte opwarmperiode waardoor je dus al snel kan genieten van een lekkere warme bak. Daarnaast zijn volautomaten vaak ook een stuk goedkoper dan een halfautomaat, zoals onze 308.00.

Onderhoud

Het onderhouden van een volautomatische espressomachine is vrij eenvoudig. De machine geeft namelijk aan wat er op dat moment schoongemaakt moet worden. Toch is het ook verstandig om wekelijks de machine een volledige schoonmaakbeurt te geven zodat je zeker weet dat de beste kwaliteit behouden blijft.

Elke machine heeft zijn eigen handleiding wat betreft het onderhoud, maar in de meeste gevallen komt het neer op het regelmatig legen van de residubak, het waterreservoir verversen en goed schoonspoelen, de uitlekbak schoonmaken en de machine ontkalken. In bijna alle gevallen zal de machine een melding geven wanneer deze één van de bovenstaande onderhoudsbeurten nodig heeft.

De top 10 beste automatische espressomachines van mei 2024

Naam Prijs* Merk
Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart sluiten
Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine ...
Automatische ontkalker | Melkopschuimmethode: S...
€308
Philips Meer informatie Reviews
Philips LatteGo 5400 serie EP5441/50 - Espressomachine - Zwart/RVS sluiten
Philips LatteGo 5400 serie EP5441/50 - Espresso...
Melkopschuimmethode: Automatisch met melkreserv...
€639
Philips Meer informatie Reviews
De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine - Zwart sluiten
De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomat...
Melkopschuimmethode: Stoompijpje | Fabrieksgara...
€305
De'Longhi Meer informatie Reviews
Siemens EQ6 Plus s500 TE655203RW - Volautomatische espressomachine - Grijs/RVS sluiten
Siemens EQ6 Plus s500 TE655203RW - Volautomatis...
Automatische ontkalker | Melkopschuimmethode: A...
€719
Siemens Meer informatie Reviews
Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS sluiten
Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espresso...
Automatische ontkalker | Melkopschuimmethode: A...
€429
Philips Meer informatie Reviews
De'Longhi espressoapparaat MAGNIFICA S ECAM 22.110.B sluiten
De'Longhi espressoapparaat MAGNIFICA S ECAM 22....
Automatische ontkalker | Melkopschuimmethode: S...
€360
De'Longhi Meer informatie Reviews
Krups Essential EA8150 - Volautomatische espressomachine - Zwart sluiten
Krups Essential EA8150 - Volautomatische espres...
Automatische ontkalker | Melkopschuimmethode: A...
€320
Krups Meer informatie Reviews
De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB - Volautomatische espressomachine - Zilver/zwart sluiten
De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB - Volautoma...
Automatische ontkalker | Melkopschuimmethode: S...
€330
De'Longhi Meer informatie Reviews
Krups Arabica Picto EA8110 - Espressomachine sluiten
Krups Arabica Picto EA8110 - Espressomachine
Automatische ontkalker | Melkopschuimmethode: S...
€332
Krups Meer informatie Reviews
Siemens EQ9 S300 TI923309RW - Volautomatische espressomachine - Zwart sluiten
Siemens EQ9 S300 TI923309RW - Volautomatische e...
Automatische ontkalker | Melkopschuimmethode: A...
€1,120
Siemens Meer informatie Reviews
*Wij proberen het overzicht zo actueel mogelijk te houden, echter kan het voorkomen dat de verkopers van de espressomachines wijzigingen doorvoeren in hun assortiment die bij ons nog niet zijn verwerkt.

Voor- en Nadelen Volautomatische espressomachine

Elke koffiemachine heeft zo zijn voor- en nadelen, dus ook de volautomaat. Welke dat zijn kan je hier direct vinden.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van een volautomaat is dat je totaal geen ervaring nodig hebt om een lekkere koffie te kunnen zetten. Je hoeft alleen maar de machine neer te zetten, te vullen en op een knopje te drukken. Et voilà! Heb je een keer behoefte aan een andere smaak of variant? Dan koop je simpelweg een zak met een ander type koffiebonen of probeer je een van de andere functies van je machine uit.

Daarnaast hoef je ook geen exacte afmetingen te maken wat betreft te koffiebonen. Wanneer jij een espresso wil, dan zorgt de machine voor de juiste hoeveelheden koffiebonen en water. Hetzelfde geldt voor een gewone americano. De machine zorgt ervoor dat je binnen een paar seconden kan genieten van een lekkere kop koffie in de juiste verhoudingen.

Ook ben je weinig tijd kwijt aan onderhoud en hoef je niet zelf de bonen nog te malen, de machine doet dat allemaal voor je! Koffiezetten was nog nooit zo eenvoudig geweest!

Nadelen

Toch heeft een volautomatische espressomachine ook zo zijn nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld weinig of helemaal niet de fijnheid van de gemalen koffie bepalen. Je hebt daardoor dus erg weinig invloed op de smaak.

En wanneer je dan een espressomachine hebt met een melkschuim optie, zal deze minder goed geschuimd worden dan wanneer je dit doet met een stoompijpje zoals bij een halfautomaat.

De Beste Volautomatische Espressomachine

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat jij de beste manier van koffiezetten vindt. Ga je graag voor gemak en ben je niet zo’n groot fan van allerlei handmatige functies? Dan is een volautomaat ideaal voor in je keuken! Met behulp van onze geweldige top 10 kan je snel kijken door de beste espressomachines van dit moment.

Wil je bijvoorbeeld een volautomatische espressomachine met een melkschuimer? Of heb je juist liever een simpele zonder al te veel extra functies?

Welke je ook kiest, zorg ervoor dat het er eentje is waar jij blij van wordt. Dat is namelijk waar het om gaat! Neem op je gemak deze website door en vergelijk de machines die jou het meeste aanspreken. Veel plezier!

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle espressomachines.

© 2024 Beste Espressomachine, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten