Philips 2200-serie EP2220/10 review

Beoordeling: (4/5)

De Philips 2200-serie EP2220/10: Een volautomatische espressomachine met de lekkerste koffie

De Philips 2200-serie EP 2220/10 is een van de meest complete espressomachines die er te verkrijgen is op het moment. De machine is uitgerust met een intuïtief touch display waarmee je simpel je koffie kunt selecteren. Zo krijg je met 1 druk op de knop steeds weer de perfecte kop koffie. Met deze volautomatische espressomachine kun je de genieten van de heerlijkste koffie van verse bonen. De machine is voorzien van een intelligent koffiezetsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat elk kopje de juiste temperatuur heeft. Het is ook mogelijk met de Philips 2200-serie EP 2220/10 2 koppen koffie tegelijk te zetten. Dankzij de Aquaclean waterfilter wordt kalkaanslag tegengegaan en hoef je niet vaak het apparaat te ontkalken.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Geschikt voor Koffiebonen
Afmetingen 43.3 x 37.1 x 24.6 cm
Serveert heet water Ja
Aantal kopjes per keer 2
Afneembaar waterreservoir Ja
Inhoud waterreservoir 1.8 liter
Automatisch uitschakelen Ja

De Philips 2200-serie EP 2220/10 in één oogopslag

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Voor Philips staat al sinds de oprichting innovatie en jij als klant centraal. Het merk wil dat jij zoveel mogelijk van het leven geniet en wil dat hun producten je hierbij helpen. Dat is ook wat de firma met de Philips 2200-serie EP 2220/10 probeert te bereiken. Je kunt heerlijke koppen espresso en gewone koffie maken met de machine met slechtst 1 druk op de knop. Het is ook mogelijk om cappuccino met de machine te maken dankzij de handige stoomfunctie. Hiermee kun je perfect melk opschuimen voor de heerlijkste zelf gezette cappuccino. Als het tijd is om de machine te ontkalken, geeft de Philips 2200-serie EP 2220/10 dit zelf aan. Door de Aquaclean waterfilter zal je dit gelukkig niet al te vaak hoeven doen.

Wat vinden we goed aan de Philips 2200-serie EP 2220/10

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Met de melkopschuimer kun je heel eenvoudig heerlijk melkschuim voor de lekkerste cappuccino’s maken. 
 
Je kunt je koffie uitkiezen van een handig touch display. Hier kies je gewoon een koffie van en de machine doet al het werk. Zo krijg je steeds weer een heerlijk kopje koffie van de Philips 2200-serie EP 2220/10.
 
De sterkte en hoeveelheid kun je zelf aanpassen. Dit kun je doen via My Coffee Choice. Zo kun je de Philips 2200-serie EP 2220/10 helemaal afstellen naar jouw eigen wensen en voorkeuren. Niet iedereen drinkt namelijk koffie op dezelfde manier of sterkte.
 
De maalmolen van de Philips 2200-serie EP 2220/10 heeft maar liefst 12 standen. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe je je koffie gemalen wilt hebben. Zo heb je altijd koffie van de hoogste kwaliteit, gemaakt van verse bonen.   
 
Door de aroma afdichting blijven de bonen extra lang vers. Zo kun je alle aroma’s behouden en steeds weer dezelfde lekkere koffie uit de machine krijgen. 
 
Het ontkalken gaat automatisch waardoor je hier zelf niet al te veel werk aan hoeft te besteden. De machine geeft zelf aan wanneer het tijd is en zal je tijdens het hele proces begeleiden. 
 
Deze Philips 2200-serie EP 2220/10 is een topmachine om elke dag te gebruiken. Je kunt deze heel makkelijk reinigen en de bediening is ook heel eenvoudig. Met 1 druk op de knop heb je het perfecte kopje koffie. De onderdelen van de machine zijn daarnaast ook nog eens vaatwasserbestendig. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Wat vinden we minder goed

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart
Doordat je zelf de melk met het stoompijpje op moet schuimen kun je een cappuccino niet met 1 druk op de knop maken. Hierdoor duurt het iets langer om een cappuccino te maken. Je krijgt ook geen melkbeker bij de machine.
 
Het onderhoud van de machine gaat wel eenvoudig, maar hier gaat wel wat tijd in zitten. Bij de meeste volautomatische koffiemachines gaat dit wat sneller en is het minder werk. Er is ook geen automatische reiniging van het melksysteem ingebouwd. Dit zul je dus zelf schoon moeten maken.  
 
Het zetten van een kop thee duurt wel even. 
 
Je hebt niet de mogelijkheid om kopjes voor te verwarmen op de machine.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Multifunctionele machine
 • Ingebouwde bonenmaler
 • Compact formaat
 • Handige touch display
 • 12 maalgraadinstellingen
 • Makkelijke bediening
 • Temperatuur stabilisator
 • Mogelijkheid om thee te zetten
 • Energiebesparingsfunctie
Nadelen
 • Zelf melk opschuimen voor cappuccino
 • Onderhoud van de machine kost tijd
 • Kop thee zetten duurt lang

Advies voor kopers

Wanneer je niet zonder koffie kunt en elke dag weer wilt genieten van de lekkerste koffie is een goede espressomachine wat je nodig bent. Voor je overgaat tot de aankoop moet je goed bekijken wat voor soort koffiemachine je wilt. Ga je voor een semi-automatische espressomachine waarbij je zelf nog handelingen moet doen of ga je voor de volautomatische variant waarbij 1 druk op de knop genoeg is? Als je voor het 2e type wilt gaan, dan is de Philips 2200-serie EP 2220/10 echt een hele goede keuze. Dit is een multifunctionele espressomachine en is zeer eenvoudig te bedienen met het touch display. 1 druk op de knop en je hebt de lekkerste verse koffie tot je beschikking.

Conclusie

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Kortom, de Philips 2200-serie EP 2220/10 is een van de beste espressomachines van haar soort. Deze volautomatische koffiemachine is multifunctioneel en is zeer eenvoudig te bedienen. Je kunt er heerlijke verse koffie mee zetten en de sterkte en hoeveelheid eenvoudig aanpassen aan jouw eigen voorkeuren. Dit is een machine waar je elke dag heerlijke koffie mee kunt maken en dankzij het AquaClean systeem is ontkalken niet vaak nodig. De machine kost €297 en je krijgt met deze machine echt waar voor je geld. Steeds weer opnieuw zet je de lekkerste koffie met de perfecte cremalaag. Om de onderdelen van de machine schoon te maken, plaats je deze gewoon in de vaatwasser.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

© 2024 Beste Espressomachine, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten