Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 Review

Beoordeling: (4.5/5)

De Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40; een volautomatische espressomachine met vele mogelijkheden

Met deze volautomatische espressomachine maak je in een handomdraai de lekkerste kopjes espresso, koffie of cappuccino. Deze machine is geleverd met een LatteGo systeem, hiermee maak je op je koffie een heerlijk zacht laagje melkschuim. Op de Touchscreen aan de voorkant van de machine kun je zelf de gewenste soort koffie en de sterkte hiervan instellen. Wanneer je het melkreservoir aansluit kun je dus ook kiezen voor een heerlijke cappuccino. Het apparaat heeft een automatische ontkalker en wordt geleverd met een Philips Aquafilter.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Bediening Touchscreen
instelbare maalgraad Ja
bonenreservoir 1, bovenzijde
aantal kopjes per keer 2
melkbeker meegeleverd Ja
heet water functie Ja
inhoud waterreservoir 1,8 liter
automatisch uitschakelen Ja
kleur zwart & rvs

De Philips LatteGo 2200 serie EP 2231/40 in één oogopslag

Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS

Deze espressomachine werkt volautomatisch en wordt geleverd met een melkopschuimer. Zo kun je ook gemakkelijk cappuccino’s maken, of je koffie voorzien van een laagje melkschuim. Met de ‘My Coffee Choice’ kun je erg eenvoudig de sterkte en hoeveelheid van je koffie instellen. De espressomachine schakelt uit zichzelf uit na enige tijd. Ook de tijd die tussen de laatste kop en het uitschakelen zit, is zelf te bepalen. 

Dankzij het Aquaclean Filter is de eerste ontkalking pas nodig na het zetten van 5000 kopjes. Daarna kun je heel eenvoudig het filter vervangen voor een nieuwe. Het apparaat is ook voorzien van het Aroma Extract-systeem. Dit systeem creeërt de perfecte balans tussen de temperatuur van de koffie en het aroma. Dit door de temperatuur tussen de 90 en 100 graden te houden. Hierdoor wordt de doorstroomsnelheid goed gereguleerd. Je kunt hierdoor altijd blijven genieten van je kopje koffie, van de hoogste kwaliteit. 

Wat vinden we goed aan de Philips LatteGo 2200 serie EP 2231/40

Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS

De Philips LatteGo is zeer makkelijk in gebruik te nemen. Op de touchscreen op de voorkant kun je makkelijk een keuze maken tussen de verschillende soorten koffies en de sterkte van de bonen. Je kunt ook kiezen hoeveel je in het kopje wilt. Het is mogelijk om 2 kopjes koffie tegelijk te vullen. Wil je liever cappuccino, dan moet je deze even 1 voor 1 maken. Je kunt zelf een stand van de maalmolens van het apparaat instellen. 

Bovenop het apparaat zit een ruimte voor de verse koffiebonen. Dit is afgesloten d.m.v. een aroma afdichting. Hierdoor blijft de geur en smaak nog beter behouden. Ook zou hierdoor het geluid van de maalmolen iets gereduceerd moeten worden. 

Zoals hierboven vermeld is het aansluiten van de melkopschuimer een fluitje van een cent. Als je het reservoir hebt gevuld met melk, kun je deze op het apparaat bevestigen. De machine doet vanaf daar het werk en maakt een heerlijke cappuccino. Wanneer je het melksysteem wilt reinigen is dit net zo makkelijk, dit duurt slechts 15 seconden. 

De buitenkant van de espressomachine heeft een mooi luxe uiterlijk. Het apparaat zelf is zwart, met een afwerking van RVS. Alles wat je nodig hebt wordt meegeleverd. Een eerste waterfilter, een melkopschuimer, maatschepje, smeermiddel en een tester voor de waterhardheid. Kortom alles voor het onderhoud zit bij de prijs in. 

Voor op de display staat alles aangegeven wanneer er iets moet gebeuren. Als je bv. het water bij moet vullen, wordt dit aangegeven door het brandende knopje met het waterdruppel tekentje er achter. Zo weet je ook wanneer de residubak vol zit en je deze moet gaan legen. Dit gaat overigens ook al zo eenvoudig. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS
Het eerste wat te noemen is, is het geluid wat dit apparaat maakt. Bij het zetten van koffie, espresso of cappuccino maakt deze machine echt aardig wat geluid. Ook wanneer je het apparaat uitschakelt, of wanneer hij zichzelf uitschakelt, is het geluid echt wel erg aanwezig. 

Het schoonmaken van het apparaat is ook nog een klein klusje. Je kunt de hele zetgroep uit het apparaat nemen. Het is wel aan te raden om eerst even de handleiding te lezen en goed te kijken hoe je dit moet doen. 

Het bonenreservoir is ook wat aan de krappe kant. Kleine zakjes koffiebonen gaan er in een keer in. Op zich kun je hier aardig wat kopjes koffie uit halen, maar een iets groter bonenreservoir was toch handiger geweest. Deze is namelijk niet erg diep, waardoor de bonen af en toe aan de rechterkant blijven zitten en de maalmolen aan de linkerkant dan niet bij de bonen komen. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Veel verschillende opties
 • Mooie luxe uitstraling
 • Groot waterreservoir
 • Makkelijke bediening
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Goed melkschuim
 • Ook te gebruiken voor heet water
 • Zet goede en lekkere koffie
 • Het automatische melksysteem
 • Waterfilter inbegrepen
 • Onderhoud set meegeleverd
 • Snelle reiniging melksysteem
Nadelen
 • Kleine ruimte voor de koffiebonen
 • Aardig aanwezig in geluid
 • Het onderhoud
 • Geen Latte Macchiato

Advies voor kopers

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe espressomachine, is het handig om te bedenken welke opties onmisbaar zijn voor jou. Wil je bijvoorbeeld volautomatisch, of semi-automatisch. Moet er plaats zijn voor een melkreservoir of is het voldoende wanneer er alleen een stoompijpje voor het zelf opschuimen van melk aanwezig is. Ook handig is het om te bepalen hoeveel ruimte je maximaal kwijt wilt zijn aan een espressomachine, want sommige machines zijn aardig groot. 

Conclusie

Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS

Wanneer je een volautomatische espressomachine in huis wilt halen, met veel verschillende opties, zou dit een goede keus voor je kunnen zijn. Er is de mogelijkheid om verschillende soorten koffie te maken en deze in verschillende sterktes te zetten. Deze Philips LatteGo beschikt over een melkreservoir waardoor je je koffie net een beetje extra kunt geven en de mooiste cappuccino’s op tafel zet. Het is een mooi compact model, met een zwarte buitenkant, RVS afwerking en luxe uitstraling. Hij zal in menig keuken zeker niet misstaan!


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS

© 2023 Beste Espressomachine, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten